- 100 gr boncuk makarna
- 1 adet kuru soğan
- 25 gr margarin
- 3 adet orta boy domates
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- ½ demet taze nane
- 50 gr haşlanmış kuru fasülye
- 1 adet et suyu bulyonu
- 1 tutam karabiber
- Tuz
Lezzetli bir makarna pişirmek için
oldukça geniş ve derin bir tencereye,bol miktarda suya ihtiyacınız olacak.Suyu
yüksek ateşte kaynatın.Her 100 gr makarna için bir litre suya 10 gr tuz
yeterlidir.
Su kaynadıktan sonra tuzu ilave edin.Dilerseniz 1 çorba kaşığı
zeytinyağı ya da sıvı yağ ekleyebilirsiniz.Makarnaları yavaşça azar azar ekleyin
ki suyun kaynaması durmasın.Tencerenin kapağını kapatmadan paketin üzerinde
belirtilen süre kadar kaynatın.Ara sıra karıştırın.
Pişme süresinin sonuna doğru
sık sık kıvamını kontrol edin.Haşlanan makarnayı soğuk suya tutmadan
kevgirde süzün.
Sosu İçin;
Kuru soğanı yemeklik doğrayarak margarin
yağında sarartın.İçine kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş domatesleri,yuvarlak
dilimlenmiş havucu,incecik kıyılmış taze naneyi,küçük doğranmış
kabağı,haşlanmış kuru fasülyeyi,haşlanmış boncuk makarnayı,et suyu
bulyonunu,tuzu ve karabiberi koyarak yeteri kadar su ile orta ateşte
pişirin.Sıcak olarak servis yapın.
|