A VİTAMİNİ Karaciğer, Yağsız et, Tereyağı, Yumurta,
Yeşil ve Sarı sebzelerde bulunur.
B VİTAMİNİ Tahıllar, Yağsız et, beyin, karaciğer,
yer fıstığı, tavuk, ceviz, makarna, yumurta, kepek ekmeği ve yağlı tohumlarda bulunur.
B–1 VİTAMİNİ Pirinç, mısır, darı, mantar, yulaf,
kepek ekmeği ve makarnada bulunur.
B–2 VİTAMİNİ Süt, peynir, yoğurt ve koyu yeşil
yapraklı sebzelerde bulunur.
B–5 VİTAMİNİ Kümes hayvanları, sığır ve koyun eti,
karaciğer, yumurta ve sütte bulunur.
B–12 VİTAMİNİ Karaciğer, et ve yumurtada bulunur.
C VİTAMİNİ Portakal, mandalina, greyfurt, limon
(turunçgillerde), havuç, çilek, kavun, taze kırmızı ve yeşil biber, beyaz ve
kırmızı, lahana, maydanoz, kuşburnu ve yeşil sebzelerde bulunur.
D VİTAMİNİ Balıkyağı, süt ve tereyağında bulunur.
E VİTAMİNİ Makarna, pirinç, mısır, darı, çavdar,
marul, soya, yer fıstığı, kabak çekirdeği, badem, susam, ceviz, zeytinyağı,
ayçiçek yağı, mısırözü yağı, pamukyağı ve yeşil sebzelerde bulunur.
K VİTAMİNİ Et, karaciğer, domates, kabak,
karnabahar, ıspanak ve diğer yeşil sebzelerde bulunur.
|