- yarım paket makarna
- 6 su bardağı su ( makarnayı haşlamak
için)
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı peynir rendesi
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı
yağ
- 10-12 dal yaprakları temizlenip kıyılmış
maydanoz.
- tuz, karabiber
Makarnaları 15
dakika haşlayın ve süzün. Hemen içine 1 çorba kaşığı sıvı yağ katın ve
yapışmaması için karıştırın. Ayrı bir kapta yumurtaları, peyniri,maydanozu,
sıvı yağını ve sütü karıştırın .Bu harca makarnaları da karıştırın.
Kare bir
borcamı tepsiyi margarin ile yağlayıp çok az un sepin ve makarnalı harcı
tepsiye boşaltın. üzerine kaşar peyniri rendesini serpin. Önceden ısıtılmış
fırında üzeri kızarana kadar fırınlayın.
1 su bardağı
kaşar peyniri rendesi
|