- 300 gr burgu makarna
- Tuz , Karabiber
- 1 soğan
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 150 gr kızarmış hindi göğsü
- 200 gr garnitür (Bezelye,havuç)
- 4 yumurta
- 200 gr kreması
- 250 ml süt
- kalıp için yağ
- 150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Makarnayı haşlayın ve
süzün,hemen içine 1 çorba kaşığı sıvı yağ katın ve yapışmaması için karıştırın.
Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Soğanı soyup küçük küpler halinde
doğrayın. Sıvı yağı kızdırıp soğanı kavurun.
Garnitürü ekleyin. Tuz ve
karabiberle tatlandırıp kısa bir süre daha kavurun. Kızarmış hindi göğsünü
küçük küpler halinde doğrayın. Yumurtaları krema , sütle karıştırın. Peynirin
yarısını ekleyip tuz ve karabiber ekin.
Tepsiyi yağlayın. Makarna, garnitür ve
hindi küplerini tepside karıştırın. Krema karışımını üzerine dökün.Kalan
peyniri üzerine serpip 30 dakika kadar pişirin.
|